Dicsőség Jézus Krisztusnak!

A tegnapi nap a gyermekek és felnőttek számára egyaránt a Mikulás - várásról szólt. Nem volt ez másképp Máriapócson sem.

Tegnap, december 6-án az Ékes Virágszál Óvoda óvodásai átvonultak az óvodából a Kegytemplomba, ahol Mikulás - csalogató énekeket énekeltek, majd egy kis édességgel kedveskedett nekik az egyházközség.

Majd 14:00-tól, a Dudás Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjai is összegyűltek a Bazilikában, akik szintén dalokkal kísérve lesték, hogy mikor tűnik fel a piros ruhába öltözött myrai püspök. Műsorral is készültek az első osztályosok, de még előtte, Mosolygó Tamás atya bíztatta a gyerekeket, hogy legyenek olyanok, mint Szent Miklós. Ne felejtsünk el titokban örömöt szerezni embertársainknak.

Ezután fel is tűnt a várva várt Mikulás, aki mikulás csomagokkal ajándékozta meg a gyerekeket. Természetesen a gyerekek nagyon örültek és mosolygóssá vált az arcuk. Reméljük ezek az arcok mindig örömteliek maradnak és minket felnőtteket is boldogság tölt el ilyenkor.

„Magasztalunk téged, Krisztus főpapja, Szent Miklós, és tiszteljük a te szent emlékedet, mert te könyörögsz érettünk Krisztus Istenünk előtt!”